Początek grudnia to czas zaawansowanych przygotowań do Bożego Narodzenia. W naszych głowach na dobre goszczą już pomysły na prezenty, choinkowe dekoracje i konfiguracje przy stole. Co jednak z wigilijnym menu? Przywiązanie do tradycji rzadko pozwala eksperymentować: potraw musi być dwanaście, powinny być postne, a honorowe miejsce musi zająć karp – nawet jeśli cała rodzina zgodnie twierdzi, że nie jest to najsmaczniejsza ryba
Dlaczego więc nie połączyć tradycji z nowoczesnością, przepisów z dawnych książek kucharskich z nowoczesnymi trendami? Świąteczne dania powinny zawierać to, co najbardziej smakuje tym, którzy będą je jeść. Warto więc przemycić wśród ryb i maku trochę pozornie niepasujących składników. Do eksperymentów zaprasza Wedel w swojej nowej akcji W kuchni z Wedlem. Zachęca internautów, aby dzielili się swoimi świątecznymi recepturami. Warunek jest jeden: muszą zawierać produkt wyprodukowany przez tę firmę. Oczywiście satysfakcja z tego, że nowatorska potrawa znajdzie się na wielu polskich stołach, to nie wszystko, co można otrzymać w zamian. Dla autorów pięciu najciekawszych przepisów czekają roboty kuchenne KitchenAid oraz kosze słodyczy i akcesoria kuchenne.
Poza pomysłami na zaskakujące połączenia smaków (np. pstrąg w czekoladzie albo małże z Mieszanką Wedlowską) na stronie internetowej akcji znajdziemy też krótkie filmiki instruktażowe dotyczące oryginalnego pakowania prezentów. Są też goście – kulinarni vlogerzy, którzy specjalnie na potrzeby akcji przygotowali swoje wedlowskie potrawy. Jednym słowem – Wedel zadbał o wszystko: i o jedzenie, i o prezenty. Tylko świąteczna atmosfera pozostaje w rękach gości.