Reklama
Reklama
Reklama

Tydzień azjatycki w Lidlu

Porównania
Już od 8. lutego rusza w Lidlu tydzień azjatycki. Kuchnia azjatycka to szerokie pojęcie, które zawiera w sobie takie regiony, jak Indie, Chiny, Koreę, Tajlandię, Mongolię, Turcję i inne. Stąd też pasjonaci potraw orientalnych będą mieli możliwość zakupu składników i gotowych dań inspirowanych bogato kulturowym obszarem świata.
Cover

W nowej ofercie prosto z Azji znajdziemy barwne, wyraziste, często pikantne, produkty, które pozwalają na kuchenne eksperymenty. Warto wspomnieć o wszelakiego rodzaju przyprawach i sosach – to właśnie im w dużej mierze zawdzięczamy wyjątkowy smak potraw. Lidl oferuje między innymi pastę curry (6,99zł) dostępną w różnych stopniach ostrości, sos słodko-kwaśny (3,49) z kawałkami warzyw i soczystego ananasa, przyprawy azjatyckie (2,49zł) do wyboru: mielona trawa cytrynowa, mielone chili, imbir, mieszanka do woka.

Kuchnia wschodnia przypomina nam także o słonecznym ryżu i różnego rodzaju makaronach przyrządzonych z warzywami w woku.

Produkty, które zadziwiają swoją oryginalnością – liczi, lody o smaku zielonej herbaty, wasabi, z nasionami sezamu, czy bogata w składniki woda kokosowa – posłużą nam jako zaskakujący deser, tuż po pysznej kolacji, lub obiedzie.

Szczególnie polecamy zajrzeć do Kuchni Lidla, gdzie twórcy strony czekają na nas z gotowymi przepisami, skomponowanymi dzięki azjatyckim składnikom. Ich barwa, aromat i nietypowe smaki pobudzą dotąd nieodkryte kubki smakowe.

Zobacz także:
Reklama