Nav
biedronka
Biedronkado końca 4 dni
rossmann
Rossmanndo końca 12 dni
jula
Julado końca 8 dni
żabka
Żabkado końca 13 dni
pepco
PepcoWażna od jutra
castorama
Castoramado końca 13 dni
drogerie natura
Drogerie Naturado końca 11 dni
dealz
DealzWażna od jutra
neopunkt
NEOPUNKTdo końca 6 dni
media markt
Media Marktdo końca 6 dni
action
Actiondo końca 6 dni
dino
Dinodo końca 6 dni
delikatesy centrum
Delikatesy Centrumdo końca 4 dni
hebe
Hebedo końca 6 dni
Nav
Reklama
Reklama
Reklama
Porównania

Różowa czekolada niedługo w sklepach!

Stworzenie różowej czekolady wydaje się niemożliwe? Nic bardziej mylnego! Szwajcarskiej firmie Barry Callebaut jako pierwszej na świecie udało się ją wyprodukować z różowych ziaren. To wyjątkowe wydarzenie, ponieważ do tej pory znane były tylko trzy rodzaje najpopularniejszego wyrobu cukierniczego. Od kiedy będzie w sprzedaży różowa czekolada? Jak smakuje?
Cover

Stworzenie różowej czekolady wydaje się niemożliwe? Nic bardziej mylnego! Szwajcarskiej firmie Barry Callebaut jako pierwszej na świecie udało się ją wyprodukować z różowych ziaren. To wyjątkowe wydarzenie, ponieważ do tej pory znane były tylko trzy rodzaje najpopularniejszego wyrobu cukierniczego. Od kiedy będzie w sprzedaży różowa czekolada? Jak smakuje?

Od wielu lat Barry Callebaut opracowywał recepturę różowej czekolady w laboratoriach. W końcu się udało! Po blisko 80 latach od wyprodukowania pierwszej wersji białej czekolady przyszedł czas na różowy kolor - co ciekawe barwa jest całkowicie naturalna. Udało się tez uzyskać owocowo-śmietankowy smak, który z czasem ma się stawać co raz bardziej wyrazisty.

Wielkie osiągnięcie szwajcarskiej firmy próbują analizować eksperci i znawcy cukiernictwa jednak nadal nie wiedzą jak do tego doszło, że powstała różowa czekolada. Na razie nie wiadomo kiedy będzie można ja kupić w sklepach. Twórcy uspokajają i proszą o cierpliwość. W sprzedaży ma pojawić się najwcześniej za sześć miesięcy. Póki co nie podano oficjalnej informacji o cenie jednak wydaje się, że pierwsze opakowania mogą sporo kosztować. Nic dziwnego w końcu jest to niezwykle innowacyjne osiągnięcie, w którego sukces włożono mnóstwo pracy.

Barry Callebaut zyskał sławę już dużo wcześniej. Dziś jest jednym z największych producentów czekolady na świecie i właścicielem marek tj. Cacao Barry, Callebaut, Carma, Chocovic i Van Houten. Po wyprodukowaniu różowej czekolady jego pozycja w branży na pewno się wzmocni.

Obserwuj nas
Zobacz także:
Reklama