Nav
lidl
LidlOstatni dzień promocji!
polomarket
POLOmarketdo końca 6 dni
kaufland
KauflandOstatni dzień promocji!
intermarche super
Intermarche SuperOstatni dzień promocji!
wafelek
Wafelekdo końca 3 dni
delikatesy centrum
Delikatesy Centrumdo końca 4 dni
kaufland
KauflandOstatni dzień promocji!
auchan hipermarket
Auchan HipermarketOstatni dzień promocji!
biedronka
BiedronkaOstatni dzień promocji!
aldi
Aldido końca 3 dni
stokrotka supermarket
Stokrotka SupermarketOstatni dzień promocji!
carrefour
Carrefourdo końca 3 dni
super-pharm
Super-Pharmdo końca 7 dni
rossmann
Rossmanndo końca 1 dzień
Nav
Reklama
Reklama
Reklama
Porównania

Piekarnik z systemem Dual Cook - czy warto?

Piekarniki z systemem Dual Cook powoli detronizują "zwyczajne" piekarniki i zyskują poparcie w coraz większej liczbie konsumentów. Każde rozwiązanie technologiczne ma jednak zarówno zalety, jak i wady, z którymi zdecydowanie powinien zapoznać się każdy przyszły nabywca, aby rozsądnie podjąć decyzję zakupu. Również piekarniki z funkcją Dual Cook mają swoje mocniejsze i słabsze strony, z którymi wszyscy zainteresowani powinni się zapoznać.
Cover

Piekarniki z systemem Dual Cook powoli detronizują "zwyczajne" piekarniki i zyskują poparcie w coraz większej liczbie konsumentów. Każde rozwiązanie technologiczne ma jednak zarówno zalety, jak i wady, z którymi zdecydowanie powinien zapoznać się każdy przyszły nabywca, aby rozsądnie podjąć decyzję zakupu. Również piekarniki z funkcją Dual Cook mają swoje mocniejsze i słabsze strony, z którymi wszyscy zainteresowani powinni się zapoznać.

Czym jest system Dual Cook?

System Dual Cook, zwany również Twin Convection, zastosowany w nowych piekarnikach opera się na wykorzystaniu całej przestrzeni urządzenia w danym czasie. Piekarniki z wbudowaną nową technologią podwójnego pieczenia posiada komorę roboczą podzieloną na dwie odrębne części na wybranej wysokości. Każda z nich posiada własną grzałkę i osobny wiatrak, dzięki czemu w tym samym czasie można upiec zupełnie inne potrawy z wykorzystaniem innej techniki pieczenia i temperatury.

Wady i zalety

Każda nowinka technologiczna ma zarówno swoje plusy, jak i minusy. Do plusów rozwiązania Dual Cook należy zdecydowanie możliwość przygotowania dwóch potraw w tym samym czasie, co skutecznie skraca czas spędzany w kuchni. Ogromną zaletą jest także energooszczędność urządzenia, dzięki wykorzystaniu całej przestrzeni piekarnika w tym samym czasie. Oprócz tego, piekarniki z technologią Dual Cook po prostu dobrze wyglądają, co również potrafi wpłynąć na decyzję konsumenta co do zakupu. Oczywiście, piekarniki tego rodzaju mają także swoje słabsze strony. Jedną z nich jest brak możliwości ustawienia temperatury poniżej 170 stopni Celsjusza, co jest sporą niedogodnością w przypadku potraw, które nie potrzebują aż tak wysokich temperatur. Ponadto, piekarniki z funkcją Dual Cook występują do tej pory jedynie w wersji pod zabudowę, zatem zakup kuchenki wolno stojącej z tą nową technologią jest na dzień dzisiejszy niemożliwy.

Obserwuj nas
Zobacz także:
Reklama