Lato to czas, w którym częściej niż zwykle eksperymentujemy w kuchni. W ciepłe dni mamy do dyspozycji więcej odmian dojrzewających w słońcu owoców i warzyw. Duży wybór składników, z których możemy przygotować dania daje ogromne możliwości twórcze w naszej kuchni. Warto skorzystać z dobrodziejstw natury i już dziś spróbować nowych smaków. Biedronka proponuje menu śródziemnomorskie, które przygotujemy bez trudu z wykorzystaniem produktów dostępnych w sklepach sieci.
W najnowszym katalogu sieci ,,Odkryj kuchnię śródziemnomorską w biedronkowych cenach” znajdziemy przepisy kuchni rodem z Chorwacji, Grecji, Włoch, Francji, Hiszpanii oraz Portugalii. Wszystkie łączy dbałość o jakość i świeżość składników – dlatego przy przygotowaniu potraw każda z nich wykorzystuje sezonowe owoce i warzywa, świeże zioła, ryby i owoce morza.
Jeśli chodzi o kuchnię włoską, Biedronka oprócz kultowych dań tego rejonu, takich jak lasagne czy makaron z dodatkami, proponuje przepis na carpaccio wołowe z sosem cytrynowo-musztardowym. Do przygotowania tego dania potrzebujemy najlepszej jakości mięsa wołowego (4,99) dostępnego w sklepach sieci wraz z dodatkami takimi jak parmezan oraz specjalny dressing.
Kuchnia hiszpańska zachwyci nas smakiem sałatki z ciecierzycy (2,99) z filecikami z sardeli (7,99). Z greckich potraw Biedronka proponuje na przykład filety z dorsza (3,29) z pomidorami (4,99) i cebulą. Chorwackie smaki to między innymi grillowane dorady (2,99 za 100g). Kuchnia francuska kusi smakiem mule (14,90). Jeśli chodzi o dania z Portugalii warto spróbować na przykład kotlecików z mielonego dorsza (5,99) z sałatą (3,99).
Te i wiele innych przepisów znajdziecie w najnowszym katalogu Biedronki.