Od 23 sierpnia w sieci restauracji McDonald’s dostępna jest zupełnie innowacyjna oferta jedzeniowa. Do menu wraca Podwójny McRoyal z bekonem i prażoną cebulą, Swojskie Łódeczki z sosem śmietanowym oraz desery: McFlurry Mango-Marakuja i Lodowe Marzenie Mango-Marakuja. Największym zaskoczeniem w nowej ofercie jest Burger Grzybowy i McWrap Grzybowy z Kurczakiem. Bez wątpienia to nie lada gratka dla stałych bywalców McDonald’s jak również osób, które rzadko uczęszczają do tej sieci restauracji.
Burgery i wrapy z dodatkiem grzybów
Burger Grzybowy składa się w głównej mierze z kawałka 100% wołowiny, dwóch plastrów topionego sera Ementaler oraz sosu grzybowego. Dodatkowo dla podkreślenia smaku burgera wkomponowano w niego świeżą rukolę i czerwoną cebulę.
Dla wszystkich , którzy nie są fanami burgerów i bułek przygotowano ciekawą alternatywę – McWrap Grzybowy z Kurczakiem. W zawiniętym pszennym placku składnikami są: soczysty kurczak, dwa plastry topionego sera Ementaler, pieczarki, rukola oraz czerwona cebula. Oprócz tego we wrapie jest jeszcze sos grzybowy i pieprzowy.
Dla klientów McDonald’s lubujących się wołowinie przygotowano niespodziankę, do oferty. wrócił Podwójny McRoyal z bekonem i prażoną cebulą oraz Swojskie Łódeczki z sosem śmietanowym.
Innowacyjne desery
W ofercie Mcdonald’s pojawiło się coś dla osób mających słabość do słodyczy i łakoci - McFlurry Mango-Marakuja i Lodowe Marzenie Mango-Marakuja. Pierwszy deser to kremowe lody z polewą z tych egzotycznych owoców, chrupiącą posypka musli z orzechami laskowymi oraz kawałkami czekolady. Lodowe Marzenie zawiera chrupiącą posypkę musli z orzechami laskowymi, małe kawałki czekolady oraz polewę mango-marakuja. Dodatkowymi składnikami jest bita śmietana i polewa o smaku czekoladowym.