Kurczak świeży – dobry na rosół albo do podziału
Kurczak bez podrobów, cały, za 8,99 zł za kilogram. Tyle, jeśli ma się aplikację sklepu albo Polokartę. Limit 2 kg na osobę, ale to i tak wystarczy, żeby coś z niego ugotować. Można włożyć do garnka na rosół, upiec w całości, albo podzielić na części i zamrozić. Zwykle kosztuje 12,99 zł za kilogram, teraz jest taniej, więc warto skorzystać.

Żeberka – klasyka, która zawsze się sprawdza
Żeberka wieprzowe trójkąty są tańsze o 18% – teraz 12,99 zł za kilogram. Nadają się do pieczenia, duszenia, albo do bigosu. Kto gotuje po domowemu, ten wie, że takie mięso z kością ma smak. Wystarczy przyprawić czosnkiem, majerankiem, cebulą – i zostawić w piekarniku. Są tłustsze, więc nie trzeba dużo dodatków.
Udka i skrzydełka już przyprawione – do pieca i gotowe
Od piątku do soboty (30–31 maja) są też w promocji udka i skrzydła z kurczaka, już w przyprawach. 14,99 zł za kilogram. Wystarczy wyjąć z opakowania i wsunąć do piekarnika. Można podać z ziemniakami, chlebem, kaszą – co kto ma. Na dwa dni spokojnie wystarczy. Nie trzeba nic wymyślać ani stać przy garach. Dobre na ciepło, ale i na zimno następnego dnia można zjeść.

Polomarket – zakupy, które się opłacają
Warto zaplanować zakupy z wyprzedzeniem. Przy takich cenach lepiej kupić trochę więcej i mieć spokój na kilka dni – bez biegania po sklepach i bez przepłacania. Sprawdź całą gazetkę Polomarket.