Nav
lidl
LidlOstatni dzień promocji!
polomarket
POLOmarketdo końca 6 dni
kaufland
KauflandOstatni dzień promocji!
intermarche super
Intermarche SuperOstatni dzień promocji!
wafelek
Wafelekdo końca 3 dni
delikatesy centrum
Delikatesy Centrumdo końca 4 dni
kaufland
KauflandOstatni dzień promocji!
auchan hipermarket
Auchan HipermarketOstatni dzień promocji!
biedronka
BiedronkaOstatni dzień promocji!
aldi
Aldido końca 3 dni
stokrotka supermarket
Stokrotka SupermarketOstatni dzień promocji!
carrefour
Carrefourdo końca 3 dni
super-pharm
Super-Pharmdo końca 7 dni
rossmann
Rossmanndo końca 1 dzień
Nav
Reklama
Reklama
Reklama
Porady

Maszynka do domowych lodów - czy warto ją mieć?

Kto z nas nie lubi lodów, a szczególnie latem, kiedy to marzymy o czymś orzeźwiającym? Chociaż obecnie nie brakuje najróżniejszych deserów lodowych to jednak nie zawsze mamy dostęp do sklepu czy też po prostu ochoty na zrobienie zakupów. W takich przypadkach świetną alternatywą jest zrobienie własnych lodów w zaciszu domowym. Wystarczy posiadać kilka składników i maszynkę do lodów. Czy warto?
Cover

Kto z nas nie lubi lodów, a szczególnie latem, kiedy to marzymy o czymś orzeźwiającym? Chociaż obecnie nie brakuje najróżniejszych deserów lodowych to jednak nie zawsze mamy dostęp do sklepu czy też po prostu ochoty na zrobienie zakupów. W takich przypadkach świetną alternatywą jest zrobienie własnych lodów w zaciszu domowym. Wystarczy posiadać kilka składników i maszynkę do lodów. Czy warto?

Maszynka do lodów, czyli jak zrobić samodzielnie lody domowe?  

Jeśli jesteśmy miłośnikami lodów i owocowych sorbetów to zakup własnej maszynki do lodów z całą pewnością jest godnym polecenia rozwiązaniem. Dzięki temu możemy w każdej chwili wyczarować przepyszny deser lodowy i to z ulubionych składników. Samodzielne przygotowanie lodów daje znacznie więcej możliwości zarówno w kwestii smaku, jak i ilości.

Maszyna do wyrabiania lodów jest łatwa w obsłudze i nie wymaga większego zaangażowania ze strony jej użytkownika. Po wrzuceniu składników, które zostały wcześniej odmierzone, wystarczy kilkadziesiąt minut i już można rozkoszować się słodkim przysmakiem. Zaletą samodzielnego przyrządzania lodów jest z pewnością to, że możemy kontrolować ich skład. Nie ma więc w nich żadnych niepożądanych substancji, konserwantów, wypełniaczy czy też tony rafinowanego cukru. 

Wedle własnego uznania można użyć dodatków w postaci kremu czekoladowego, śmietanki domowej produkcji czy owocowego musu. Wszystko to pozbawione sztucznych słodzików i zagęszczaczy.

Obserwuj nas
Zobacz także:
Reklama