Czekoladowe produkty składają około 33% całego rynku słodyczy w Polsce. Z badań również wynika, że z chęcią sięgamy po suszone owoce lub orzechy. Produkcja czekolady rośnie corocznie, a jej popularność wśród konsumentów jest niesłabnąca.
Czekolada jest znana ze swoich właściwości smakowych oraz zdrowotnych. Nie tylko poprawia humor, ale dostarcza do organizmu witamin A, B, C, D i E. Bakalie, takie jak orzechy, stanowią bogate źródło białka oraz minerałów. Odpowiadając na potrzeby konsumentom, producenci coraz częściej wprowadzają małe i zdrowsze przekąski na bazie czekolady. Tak na przykład firma Bakalland wprowadza tabliczki zawierające niemal 70% bakalii.
Nowa słodycz od Bakalland składa się z bakalii najwyższej jakości, a polewa czekoladowa jest zrobiona według najlepszych receptur. Produkt waży 65 g, co sprawia, że doskonale się sprawdza jako przekąska w trakcie dnia. W ofercie znajdziemy czekoladki z kokosem, daktylem, wiśniami oraz innymi owocami czy orzechami.
Całą ofertę czekoladek znajdziemy nie tylko w dużych sieciach handlowych, lecz również w lokalnych sklepach.